Volledig scherm
Concentratie tijdens het schaken. © Erik Wille

Vierde schaaktitel komt Thomas Beerdsen niet aanwaaien

ARNHEM – De strijd om de Open Arnhemse schaaktitel is opnieuw gewonnen door de Apeldoornse meester Thomas Beerdsen. De 21-jarige speler van meesterklasser Schaakstad Apeldoorn kwam tot 5½ punt en bleef daarmee zijn teamgenoot Nico Zwirs een half punt voor. 

De Arnhemse grootmeester Ruud Janssen werd met 4½ punt derde. Dit toernooi was meteen ook de strijd om de titel van de OSBO en die titelstrijd kreeg dus een identieke eindstand. Dat had anders kunnen zijn als Anne Haast in de slotronde niet van Beerdsen verloren had. De viervoudig Nederlands dameskampioene leek de latere kampioen in de slotronde aardig in de greep te hebben, toen Beerdsen in tijdnood uit het niets toesloeg. 

Het was Beerdsen ten voeten uit om iedere kans te benutten. ,,Tegen Nico Zwirs was het in het eindspel echt kantje boord en vanmiddag kon het ook alle kanten op.”, aldus Beerdsen in eerder in 2015, 2017 en 2018 kampioen was. ,,Ik heb deze keer alle sterke spelers gehad. Dat maakt deze titel extra bijzonder.” 

Knap was de vierde plaats van Wageningenspeler Kees Stap. Op de gedeelde vijfde plaats eindigden onder meer de ASV-ers William Shakhverdian, Peter Boel en Tom Bus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wederom gewijzigd Upward klaar voor de start
    PREMIUM
    voorbeschouwing hockey

    Wederom gewijzigd Upward klaar voor de start

    Arnhem – Een week na HCM, Arnhemsche HC, Oosterbeek en Dieren, starten ook de hockeymannen en -vrouwen van Upward morgen de veldcompetitie. Waar de Arnhemse mannen deze zomer hun selectie alleen maar uitbreidde, namen de Arnhemse vrouwen weer noodgedwongen afscheid van 5 speelsters. Het is een leegloop waar ook de andere verenigingen in deze regio weer mee kampten. Een leegloop die Upward in de toekomst wil voorkomen.

Regiosport