Volledig scherm
Arvevo, de voorloper van Aetos, ging eind april nog onderuit in de degradatiestrijd. © Marc Pluim

Volleyballers Aetos uit Arnhem toch in tweede divisie

ARNHEM - De volleyballers van fusieclub Aetos spelen komend seizoen toch in de tweede divisie. De Arnhemmers profiteren van het wegvallen van Alterno uit Apeldoorn.

Aetos was in de derde divisie Oost ingedeeld na de degradatie van Arvevo, dat deze zomer met Volvera en Agilitas samenvloeide tot het nieuwe Arnhemse volleybalbolwerk.

Het eerste mannenteam van Alterno, een van de grootste clubs in Nederland, werd eind juli teruggetrokken uit de eerste divisie, omdat het bestuur van de Apeldoornse vereniging voorzag dat het niveau te hoog zou zijn voor de verjongde ploeg. VC Sneek, dat in de play-offs nog net naast de promotie had gegrepen, neemt de plaats van Alterno in de eerste divisie over.

Linkerrijtje

De vrijgekomen plek van Sneek in de tweede divisie A wordt nu ingenomen door Aetos. De nieuwe coach Bert Gerritsen is meteen ambitieus: "Onze doelstelling zal zijn om in het linkerrijtje te eindigen, dus ons te handhaven. Daarnaast willen we bouwen aan een team, dat binnen vier jaar de eerste divisie bereikt en daarmee het oorspronkelijke niveau in Arnhem terugbrengt." 

Aetos treft in 2A niet het Dierense Rebelle, dat in de tweede divisie B uitkomt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport