Volledig scherm
Rebelle, vorig seizoen. © Erik van 't Hullenaar

Volleybalseizoen van start voor ‘piepjong’ Rebelle en gegroeid Aetos

De volleyballers van Rebelle komen vrijdagavond voor het eerst dit seizoen in actie, tegen OMS (21:00 in Putten). De selectie van ervaren coach Oscar Gerritsen is krap, met slechts negen spelers, en jong. ,,Piepjong inderdaad”, reageert Gerritsen. 

,,Met alleen nog Michiel Liesting en Florentijn Bos als, met alle respect, oudere spelers. Aan de andere kant hebben we jongens als Wessel Rouw van 15 en Ruben van Sluijs van 16. Heel leuk om mee te werken; er is genoeg talent, maar er valt ook veel te leren.” 

Blessureleed is er echter ook nog bij de derdedivisionist: Koen Wilbrink liep in de voorbereiding een hersenschudding op. Sven Akse en Timo Lenderink zijn al langer ‘out’ en hopen gedurende het seizoen weer aan te sluiten bij het team dat vorig seizoen degradeerde. 

Bij Aetos (2B) debuteert zaterdag Ferry-Jan Weerdesteijn officieel als hoofdcoach. Hij heeft veel vertrouwen in de Arnhemse ploeg, een mix van jong en oud: ,,De harde kern die er al jaren staat, is gebleven. Daaromheen hebben we een aantal nieuwe gezichten, en enkele jonge jongens uit de jeugd die al goed meetrainen. De krappe selectie van vorig seizoen is dus goed aangevuld, waardoor de trainingen op een hoog niveau zijn. Zaterdag gaan we gelijk voor de eerste punten”, keek Weerdesteijn met volle moed uit naar het duel tegen VC Volt in het Brabantse Beerns. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport