Volledig scherm
© De Gelderlander stock

Voorbereiding handballers DFS Arnhem loopt op rolletjes

ARNHEM - De voorbereiding op het eredivisieseizoen verloopt voor de handballers van DFS Arnhem uitstekend. Zaterdag won de ploeg van trainer Fred Michielsen in het Belgische Bocholt van mede-eredivisionist Handbal Houten met 29-20.

Het duel met Achilles Bocholt, Belgisch kampioen en winnaar van de BENE-League, ging met slechts 26-23 verloren. Die goede prestaties kregen zondag een vervolg. In Aalsmeer won DFS Arnhem het toernooi om de HCA Cup.

,,Alle ploegen uit de BENE-League zijn qua schotkracht en fysiek beter, maar tegen Achilles hebben we vooral een prima tweede helft gespeeld. Van dat soort wedstrijden worden wij mentaal en fysiek ook beter”, stelde Michielsen.

De 'kater' kwam een dag later. Michielsen: ,,Wat wij willen is hard, maar fair spelen. Maar de arbitrage in Nederland is een wereld van verschil met die in België en Duitsland. Hier mag veel minder en dan moet je toch weer een stapje terug doen.”

In Aalsmeer won DFS de finale om de HCA Cup met 16-13 van Hellas. In de poule was er winst op Aalsmeer 2 (21-13) en een nederlaag met een doelpunt verschil tegen het Belgische Olse Merksem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport