Volledig scherm
Deelnemers aan het ONK schaken in Dieren. © Marc Pluim

Weer slechte dag voor Arnhemse schakers in ONK

DIEREN – Het wil nog steeds niet vlotten met de Arnhemse vertegenwoordiging in het Condigne Open NK Schaken in Dieren. Alleen Jaap Vogel en Pieter Verhoef kwamen maandag in de zesde ronde tot remise.

De verrassende koploper in Dieren is de 17-jarige Lucas van Foreest uit Groningen, die van de Indiase grootmeester Mhamal Anurag won terwijl de concurrentie remise speelde.

Pech

Dries Wedda van de Arnhemse Schaakacademie had pech. Zijn tegenstander, de Elstenaar Rembrandt Bruil, had zich wegens familieomstandigheden teruggetrokken. Wedda wilde geen reglementair punt hebben en ging akkoord met een indeling tegen de laagstgeplaatste speler, die een bye zou hebben gehad: Guy Bielderman.

,,Dries heeft zeker zin om mij ook af te slachten”,  zei de Deventenaar, maar het omgekeerde gebeurde. Wedda verloor na een paar tactische grappen.

Koffiehuis

Dat overkwam ook ASV’er Tom Bus (Dieren), die tegen internationaal meester Eelke Wiersma uitkwam. Bus kon het niet bolwerken in wat Wiersma een ‘echte koffiehuispartij’ noemde. Willy Hendriks kreeg geen kans tegen de lager geplaatste Indiër V Rajesh, die de Eefdenaar langzaam maar zeker wegschoof.

Bij ASV’er Jaap Vogel en Jan Evengroen bleven alle stukken lang op het bord; na een zeer moeilijke partij werd het remise. Pieter Verhoef tenslotte mocht blij zijn dat Arne Pols, die een pion meer had, voorstelde het punt te delen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport