Niek Kimmann (313) en Jay Schippers (42) in actie tijdens de finale van de World Cup BMX op Sportcentrum Papendal vorig jaar.
Volledig scherm
Niek Kimmann (313) en Jay Schippers (42) in actie tijdens de finale van de World Cup BMX op Sportcentrum Papendal vorig jaar. © ANP

Wereldbeker BMX Papendal ook van de agenda, geld terug voor deelnemers en fans

ARNHEM Alle BMX-wedstrijden van eind april en begin mei op sportcentrum Papendal in Arnhem zijn in lijn van de wereldwijde en nationale corona-maatregelen van de baan. Dat blijkt uit een persbericht vanuit het nationaal sportcentrum.

Het betreft de Europese BMX Cup, de wereldbekerwedstrijden en het Framed Festival. De beslissing is genomen na overleg met de wereld- en Europese bonden UEC en UCI en andere betrokkenen. De UEC European Cup zou plaatsvinden op 25 en 26 april, gevolgd door de UCI BMX Supercross World Cup en het Framed Festival van 1 t/m 3 mei.


Jochem Schellens, directeur Papendal zegt in het persbericht. ,,Dit is een beslissing die we met pijn in ons hart nemen, maar tegelijkertijd hebben we geen andere keuze. We moeten de veiligheid en gezondheid van rijders, staf, crew, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen voorop stellen. Het is niet verantwoord om in deze tijd duizenden (internationale) rijders en bezoekers samen te brengen....”

Deelnemers die inschrijfgeld hebben betaald en fans die tickets hebben gekocht ontvangen hun geld terug. Zij worden hierover geïnformeerd. Voor zowel de European Cup als de World Cup staat Papendal open om een nieuwe datum te vinden.

Regiosport