Volledig scherm
Beeld van de Bridge to Bridge-loop. © Erik van 't Hullenaar

Wereldtopper Herzog en 'Mister Bridge' Futselaar winnen Bridge to Bridge

De in Amerika wonende wereldtopper Adrienne Herzog stond aan de start van de 10 kilometer van de Bridge to Bridge en won met speels gemak. Mister Bridge, Frank Futselaar, won voor de vijfde keer op rij, ditmaal op de 5 kilometer. Sandra de Jonge nam na jaren afwezigheid weer eens deel aan de 10 Engelse mijl.

De 32-jarige Adrenne Herzog won met grote afstand de 10 kilometer in 35:57 minuten. “Dit is mijn eerste wedstrijd op zeeniveau na de geboorte van mijn dochter. Ik kom hier wedstrijdritme opdoen”, glunderde de frêle atlete. “De tijd valt me wat tegen. Ik wilde eigenlijk een 33- of 34-er lopen, maar ik had het gevoel dat we 7 kilometer wind tegen hadden.” 

Herzog had een voorsprong van bijna 3 minuten op Eline de Jong. De atlete van De Liemers wist tevoren dat ze de hoofdprijs niet zou winnen. “Adrienne loopt een paar tempo’s harder”, concludeerde De Jong, die in de weekenden traint bij Titus Fierkens. 

Vijfde voor Futselaar

Fierkens is ook trainer van Frank Futselaar, die voor de vijfde keer een afstand van de Bridge to Bridge op zijn naam schreef. Hij finishte op de 5 kilometer in 15:23 minuten, precies 1 minuut sneller dan Harvy Lalit.

Titus Fierkens won de dubbel, want ook bij de dames won een atlete uit zijn stal. De 19-jarige Bregje Sloot liep met 18:17 minuten een dik persoonlijk record. “Ik wilde niet te hard starten en liep achter de nummer twee (red: Bridget Konings). Na twee kilometer vond ik mijn eigen tempo en liep ik bij haar weg”, aldus de Lobithse.

Rentree Sandra de Jong

Wie zeker niet te snel startte was Sandra de Jonge. De atlete van Ciko’66 stond na jaren van afwezigheid weer aan de start van de 10 Engelse mijlen. “Ik wilde in marathontempo van 4:20 per kilometer lopen. Ik beslis de komende twee dagen of ik ook daadwerkelijk ga deelnemen aan de marathon van Amsterdam. Ik heb wat klachten aan mijn achillespezen, dus wil ik even afwachten wat de reactie is”, legde ze uit. Sandra de Jonge moest Lineke Kroon uit Haarlem voor zich dulden (1:04:46). Haar man is geboren en getogen in Arnhem. “Twee jaar geleden won ik ook hier, maar nu ben ik een minuut sneller dan toen”, vertelde ze. “Op 14 oktober loop ik de 20 kilometer van Parijs. Dit is een mooie voorbereiding.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport