Volledig scherm
HV Angeren-speelster Danielle Slokker in actie, eerder dit seizoen. © Fons Sluiter

Alleen goede tweede helft helpt HV Angeren niet aan promotie

De handbalsters van HV Angeren spelen ook volgend jaar ‘gewoon’ in de tweede klasse. Een even onverwachte als welkome kans om via één duel te promoveren werd niet benut. Zaterdagavond was Dalfsen 2 te sterk: 22-28 verlies.

De mogelijkheid om te promoveren naar de eerste klasse werd HV Angeren aangereikt door het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Die had een extra plek vrij in die klasse in de oostelijke regio en had daarvoor 3 teams aangeschreven die tweede in hun tweede klasse waren geworden. 1 club haakte af, waardoor Dalfsen met haar tweede team en HV Angeren overbleven. Daarom mochten die ploegen zaterdagavond in Twello in 1 duel uitmaken wie het cadeautje mocht uitpakken.

De Overijsselse handbalsters waren blijkbaar blijer met het geschenk van het NHV. Ze leidden al vlot met 0-6, halverwege was het verschil in de score nog duidelijker (7-17) en ondanks een sterke tweede helft stond bij het eindsignaal 22-28 als eindstand op het scorebord

Verdriet niet groot

Teamleider Feber Janssen: ,,Dalfsen 2 is een heel jong en dynamisch team en speelde erg sterk. We kwamen al snel dik achter en trokken nog bij tot 6-9, maar toen liepen zij weer uit op ons. In de tweede helft waren we beter en die winnen we in theorie dan met 15-11. Het verdriet over deze gemiste kans was niet heel groot na afloop. Nog een jaar tweede klasse is niet heel erg hoor.’’ 


De Angerense handbalsters werden geleid door de nieuwe trainer Ivo Verlangen. De coach waarmee HV Angeren afgelopen seizoen tweede waren geworden (achter kampioen/aartsrivaal HV Huissen), Fred Wieland was in eerste instantie niet ingelicht over de promotiewedstrijd en was daar op z’n minst verbaasd over. Dat werd echter goed gemaakt door voorzitter Paul Visser die Wieland alsnog uitnodigde om het duel te bekijken. De coach zei ja en vergezelde de preses zelfs in diens auto.


De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport