Volledig scherm
Vallen en opstaan bij RC Betuwe tegen RC Nieuwegein. Moos Meijer kon zondag even niet meer opstaan nadat hij op zijn nek belandde. © Erik van 't Hullenaar (archieffoto)

Ambulance haalt Betuwse rugbyer van het veld na ongelukkige val op de nek

BEMMEL - Moos Meijer beleefde zondag een gedenkwaardige rugbymiddag bij RC Betuwe in Bemmel. De jonge rugbyer scoorde onlangs zijn eerste try voor de Bemmelse hoofdmacht en zou daarvoor een ontgroenings-zumba omdergaan. Daar kwam het niet van na de gewonnen wedstrijd in de derde klasse Zuid tegen de Vets uit Valkenswaard (20-10). 

Halverwege de tweede helft sloeg Meijer over de kop na een tackle, belandde op zijn nek en werd bedolven onder een paar spelers. Daarbij lag zijn nek in een akelige kronkel en klaagde Meijer over pijn.

,,Hij hoorde iets kraken, dus hebben we hem maar bedekt met een paar jassen en stil laten liggen en de ambulance gebeld”, zegt speler Anton Berns. ,,Die was er in een minuut of tien. Hij is naar Rijnstate in Arnhem gebracht. Gelukkig valt het mee, na een uurtje mocht hij weer naar huis.”

Eerder had de Nijmeegse student een conversie (2 punten) benut na één van de drie tries. Gijs Roording en Johan van den Dam (2) drukten de tries, Dave Stevens benutte een penaltykick voor 3 punten. 

Wind

Overigens werd het uitduel in Valkenswaard omgezet in een thuiswedstrijd in Bemmel nadat het veld van de bezoekers was afgekeurd. In Bemmel was goed te spelen, vond Anton Berns.

,,En we kozen voor wind tegen in de eerste helft, dat scheelde. We wilden in de tweede helft een steuntje in de rug hebben.” RC Betuwe stond met de wind in het gezicht voor rust achter: 5-10. Met de wind in de rust kwam het allemaal goed. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport