Volledig scherm
Matthew Otten (10) in zijn actieve tijd, hier versus en Joe Willman bij rotterdam - Leiden. © Carla Vos

Basketbalcoach Dolphins uit Bemmel ook assistent-bondscoach van Oranje

BEMMEL – Matthew Otten, de opvolger van Chris Stomp als coach van de basketballers van Dreamfields Dolphins uit Bemmel, heeft er een leuke klus bij gekregen. Hij is de nieuwe assistent van bondscoach Maurizio Buscaglia bij de Orange Lions ofwel het nationale mannenteam.

,,Het is allemaal in de laatste weken beklonken”, zegt Otten. ,,Ik ben een week of drie geleden door de bond benaderd of ik ervoor voelde. Waarschijnlijk op advies van Sam Jones van wie ik de assistent was bij het jeugdteam van Den Bosch. Hij werkt nu voor Cleveland Cavaliers in de NBA. De afgelopen twee weken heb ik eerst een week met Buscaglia in Italië gesproken. Blijkbaar sprak mijn basketbalvisie hem aan, want vervolgens ben ik meegegaan naar een oefenstage in Polen.”

Buscaglia is zelf ook pas net een maand in dienst van de NBB. Hij is de opvolger van Toon van Helfteren die het Nederlandse basketbal weer een beetje op de wereldkaart heeft teruggezet. Net als Otten die hoofdcoach blijft van Dolphins en een leidende rol blijft spelen bij TGB Dragons uit Nijmegen, combineert ook Buscaglia zijn klus als bondscoach met het coachen van een clubteam, te weten het Italiaanse Reggio Emilia. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport