Volledig scherm
PREMIUM
Matthew Otten, coach van Dreamfields Dolphins. © Fons Sluiter

Basketbalsensatie Dreamfields Dolphins brengt ‘regio’ op drempel van de eredivisie

BEMMEL – Tot nu toe is het seizoen voor de basketballers van Dreamfields Dolphins Batouwe één lange jubelsessie. Tien competitiewedstrijden zonder verlies, vierde ronde van de beker, spetterend basketbal en steeds hogere scores. En het staartje van 2019 heeft belooft nog meer spektakel.

Volledig scherm
Matthew Otten geeft instructies aan zijn spelers. © Fons Sluiter

Zaterdagavond speelt Dolphins in Rijswijk de topper tegen Cobra Nova en woensdag volgt in Bemmel nog het slagroomtoetje voor de beker tegen de profs van Den Helder Suns. ,,Het is een speciaal team”, zegt Dolphins-coach Matthew Otten over zijn eigen spelers, met onverholen bewondering.

En dat had hij niet verwacht, toen hij in augustus met het Bemmelse team aan de slag ging: ,,Dat het zó goed gaat, is voor mij een verrassing. Ik wist dat er veel talent in de selectie zat, want een groot deel kende ik al vanuit de Nijmeegse opleidingsclub TBG Dragons waar ik al een tijd voor werk. Maar dat die spelers als team zo goed zouden zijn, wist ik niet. Het is echt een team. Ze spelen met elkaar, maar ook voor elkaar en daardoor maken ze elkaar beter. Het zijn teamgenoten en ook vrienden.”

Neem Lars Krooshof, een van die voormalige TBG-talenten. De spelverdeler hield het team afgelopen zaterdag tegen Harlem Lakers in de stroeve, bij vlagen ronduit slechte eerste helft met veertien punten in de race. Na de pauze nam hij geen schot meer. De kanonnen Keime Helfrich en Kaleb Warner waren warm gedraaid en Krooshofs punten waren niet meer nodig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport