Basketbalsters Batouwe naar bekerfinale na thriller tegen Grasshoppers

update/VideoBEMMEL - De basketbalsters van Lekdetec.nl/Batouwe hebben zaterdag voor een enorme stunt gezorgd. De Bemmelse ploeg versloeg regerend landskampioen Grasshoppers uit Katwijk in de halve finale van het bekertoernooi en plaatste zich voor de finale.

Het verschil bij het eindsignaal in de zinderende Schaapskooi was één punt:  69-68, bij rust was het nog 35-40. De finale is op zaterdag 30 maart in Bemmel. Tegenstander is Loon Lions. 

Batouwe keek het grooste deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan, maar boog die in het laatste kwart om in de kleinst mogelijke voorsprong. Die had overigens groter kunnen uitvallen, maar Lisanne de Jonge en Anne van Vlijmen voelden de spanning vanaf de vrije worplijn.

Coach Daan de Heus was trots op de veerkracht van zijn ploeg. ,,We hebben ervoor geknokt. Ik had in de eerste helft nog het gevoel dat we te veel ontzag hadden voor Grasshoppers, maar dat was na de rust helemaal weg.”

Moordend

Volledig scherm
Cornelia Fondren: topscorer. © Fons Sluiter

De wedstrijd werd gespeeld in een moordend tempo, wat De Heus wel logisch vond. ,,Zowel Grasshoppers als wijzelf spelen graag een hoog tempo. Je moet bij hen echter altijd oppassen dat ze niet opeens helemaal bij je weglopen en op een korte periode aan het eind van het eerste kwart, deden wij dat prima.”

Gevolg was dat Batouwe Grasshoppers voor het eerst dit seizoen versloeg. In de drie wedstrijden hiervoor trok de Bemmelse ploeg telkens aan het kortste eind. Over twee weken treffen beide ploegen elkaar opnieuw in Bemmel. Dan weer voor de competitie.

Cornelia Fondren was met 22 punten topscorer. 

-
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport