Volledig scherm
Cornelia Fondren, hier tegen Loon Lions, lijkt weer helemaal terug. De Amerikaanse werd topscorer in de gewonnen bekerwedstrijd met Den Helder. © Fons Sluiter

Basketbalsters Batouwe naar halve finale beker

BEMMEL - De basketbalsters van Lekdetec.nl/Batouwe hebben de goede competitiewedstrijd van zaterdag tegen Loon Lions een prima vervolg gegeven. De Bemmelsen plaatsten zich gisteravond thuis in De Schaapskooi voor de halve finale van het bekertoernooi met een 74-57 (rust 28-40!) zege op Den Helder.

Daarin is de Katwijkse landskampioen Grasshoppers, waarschijnlijk op 23 februari, de tegenstander. Batouwe lootte opnieuw een thuiswedstrijd.

Voor Batouwe is de beker speerpunt, weet De Heus. ,,Er stond ook wel wat op het spel. De beker is de kortste route naar een prijs. Daarvoor hoeven we nog maar twee wedstrijden te winnen. De eerste is gelijk zwaar, maar ik ben ervan overtuigd dat we ook Grasshoppers kunnen verslaan.”

Scores Batouwe: Cornelia Fondren 16, Richelle van der Keijl 13, Yfke Hoek 12, Lisanne de Jonge 11, Anne van Vlijmen 7, Katoo Koenen 7, Yordi Kathmann 6 en Julia Jorritsma 2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport