Volledig scherm
Julia Jorritsma van Lekdetec in duel met Ella Bouwman van Loon Lions. © Fons Sluiter

Batouwe doet weer mee na zege op Loon Lions

BEMMEL – De zorgen om weer een moeizaam seizoen voor de vrouwen van Lekdetec zijn voor even weer opgeborgen. De Bemmelse basketbalsters klopten de nummer twee van vorig seizoen Loon Lions met 69-60 en sloten met 4 uit 3 weer aan bij de top.

De overwinning was voor een groot deel te danken aan Julia Jorritsma die 19 punten aantekende, waarvan 13 in de eerste helft. Het was zo’n dag dat bijna alles wat de net 20-jarige center probeerde in goud werd omgezet. Zij hield de Bemmelse ploeg driekwart van de wedstrijd aan de goede kant van de score.

Na de pauze, toen Jorritsma al snel in foutenlast raakte, namen Yordi Kathmann en Lisanne de Jonge de scorende rollen over. En niet te vergeten Anne van Vlijmen die een sterke wedstrijd een minuut voor tijd bekroonde met een onmogelijke driepunter van heel ver in de zoemer van de schotklok. De wedstrijd was meteen gespeeld.

Behalve Jorritsma haalden ook De Jonge (13) en Kathmann (12) de dubbele cijfers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport