Julia Jorritsma, hier tegen Loon Lions - mogelijke tegenstander in de halve finale.
Volledig scherm
Julia Jorritsma, hier tegen Loon Lions - mogelijke tegenstander in de halve finale. © Fons Sluiter

Batouwe houdt 24 seconden stilte voor overleden Kobe Bryant en gaat door naar halve finale beker

UTRECHT - De basketbalsters van Lekdetec.nl/Batouwe hebben een succesje binnen: Een plaats in de halve finale van het bekertoernooi. Daarvoor werd Cangeroes gisteravond in Utrecht verslagen: 42-56. Voor het duel werd 24 seconden stilte gehouden voor de overleden basketbal-icoon Kobe Bryant.

De basketbalsters van Batouwe wonnen gisteravond in Utrecht voor de tweede keer in vier dagen van de Cangeroes, de nummer voorlaatst in de basketbal-league.

Na de 35-53 uitzege was de score nu vergelijkbaar met 42-56. Genoeg voor een plaats in de halve finale en uitzicht op een hoofdprijs. Batouwe treft in de halve finale de winnaar van Binnenland tegen Loon Lions, die elkaar vanavond treffen. Batouwe treft het qua loting niet want de halve finale is uit in Barendrecht of Landsmeer in de laatste week van februari.

Batouwe speelde volgens assistent-coach Erik Raterink, die de vanwege werkzaamheden afwezige coach Daan de Heus verving, wel beter dan zaterdag. Het duel begon met 24 seconden stilte als eerbetoon voor de bij een helikopter-ongeluk overleden basket-legende Kobe Bryant (spelend met nummer 24).

Dat het verschil in Bemmels voordeel niet groot werd, was de verdienste van de thuisploeg. ,,Cangeroes had zich goed voorbereid”, zei Raterink. ,,Desondanks waren wij vanaf het begin beter.”

Batouwe miste Katoo Koenen, die de ploeg afgelopen zaterdag nog op sleeptouw had genomen wegens schoolverplichtingen. De twee jaar geleden gestopte Kris Biesters maakte haar rentree, eenmalig volgens Raterink.

n Topscorers: Yfke Hoek 13, Julia Jorritsma 9, Dilara Lafatan 8 en Fenne van der Wielen 8.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport