Volledig scherm
Batouwe-speelster . © Fons Sluiter, Huissen

Batouwe start play-offs om landstitel tegen Royal Eagles

De 76-68 (34-44) overwinning van de basketbalsters van Lekdetec.nl/Batouwe in Barendrecht op Binnenland, was niet alleen voor de boeken. De Bemmelsen eindigden hierdoor namelijk op de derde plek in Elite A en ontlopen daardoor in de eerste ronde van de play-offs Loon Lions.

In plaats daarvan speelt Batouwe nu maximaal drie wedstrijden tegen het Apeldoornse Royal Eagles, dat tweede werd in Elite B. De eerste wedstrijd is aanstaande zaterdag in Bemmel. De tweede volgt de woensdag daarna in Apeldoorn en de eventuele derde is zaterdag 24 maart weer in Bemmel.

Coach Gertjan van der Linden is blij met de koppeling aan Royal Eagles, maar waarschuwt daarbij wel voor het gevaar van onderschatting. ,,We moeten vooral niet vergeten dat we de laatste competitiewedstrijd in december nog van hen verloren.”

Topscorers Batouwe: Lisanne de Jonge 26, Cornelia Fondren 17.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nieuwe triatlon in en door Arnhem en de Betuwe: Gelreman
    PREMIUM

    Nieuwe triatlon in en door Arnhem en de Betuwe: Gelreman

    Wat doe je wanneer je als eerste vrouw de drie grote Nederlandse triatlons in één jaar wil doen en één van die drie trekt ineens de stekker eruit? Dan organiseer je die toch zelf, dacht de Arnhemse triatlete Willeke van der Zand. Ze ging samen met haar partner Gert-Jan ten Pierick aan de slag en met resultaat, want op 24 augustus 2019 vindt de eerste 'Gelreman' plaats in en door Arnhem en door de Betuwe. De inschrijving is al open.

Regiosport