Volledig scherm
Van links naar rechts Fenne van der Wielen, Yordi Kathmann (6), Yfke Hoek en Lisanne de Jonge spelen ook komend seizoen voor Lekdetec.nl/Batouwe. © Fons Sluiter

Batouwe versterkt zich met Turkse en Nieuw-Zeelandse basketbalster

BEMMEL - Eredivisionist Lekdetec.nl/Batouwe heeft met de komst van de Turkse speelster Dilara Lafatan en Gracie Roberts uit Nieuw-Zeeland de selectie voor komend seizoen rond. Dat meldde de Bemmelse basketbalclub bij monde van voorzitter Kor de Jonge.

Lafatan kan als power forward en center uit de voeten, terwijl Roberts pointguard is.

,,Wij zien Dilara vooral als versterking onder het bord, terwijl Gracie de nodige pit met zich meebrengt, iets dat de selectie volgens ons wel kan gebruiken”, aldus De Jonge. ,,Gracie is daarbij een goede verdedigster die ook leiding aan het team kan geven.”

Lafatan is op dit moment nog in Turkije waar zij de afgelopen jaren onder andere op het hoogste niveau uitkwam. De bedoeling is echter dat zij zo snel mogelijk met haar man naar Nederland komt.

Verlanglijstje

,,Dilara stond al langer op ons verlanglijstje, maar we kregen het vorig seizoen financieel niet rond. Nu is dat gelukkig wel geregeld en is ook de werkvergunning inmiddels rondgekomen. We zijn hier erg blij mee”, vertelde De Jonge.

,,Gracie speelde de afgelopen seizoenen college basketbal in de VS. Eerste drie jaar op het hoogste niveau in Detroit, het laatste jaar in Charleston in North Carolina. Haar naam kwam naar boven toen we ons oriënteerden en we verwachten dat ze direct een versterking voor ons is.”

Voorbereiding

Batouwe start volgende week met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de verwachting is dat beide speelsters dan direct mee kunnen doen. De Jonge: ,,Alles is rond. Ik haal Gracie dit weekend op uit Amsterdam en Dilara komt snel daarna. Voor Gracie hebben we woonruimte in Bemmel, maar ik heb begrepen dat Dilara en haar man in Eindhoven gaan zoeken. Ze zouden echter altijd tijdelijk in ons huis in Bemmel kunnen wonen.”

Naast Lafatan en Roberts bestaat de selectie van Batouwe komend seizoen uit Anne van Vlijmen, Yfke Hoek, Yordi Kathmann, Lisanne de Jonge, Julia Jorritsma, Fenne van der Wielen, Nanneke Vissers en Katoo Koenen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport