Volledig scherm
Yordi Kathmann (op de rug gezien) was woensdagavond goed voor 6 driepunters tegen Cangeroes. Fenne van der Wielen, Yfke Hoek en Lisanne de Jonge (vlnr) worden er op deze archieffoto ook blij van. © Fons Sluiter

Batouwe viert debuut Lafatan, winst op Cangeroes en 6 (!) driepunters van Kathmann

Basketbal-leagueBEMMEL - De basketbalsters van Lekdetec.nl/Batouwe boekten gisteravond hun zesde overwinning in de vrouwenbasketbal-league. De Bemmelsen versloegen in eigen huis Utrecht Cangeroes met 83-65 (42-29) en staan gedeeld tweede.

Bijzonder moment in de Bemmelse Schaapskooi was het debuut van Dilara Lafatan die haar eerste minuten maakte voor Batouwe. De 28-jarige power forward kwam afgelopen zomer van Turkije naar Bemmel, maar een slepende knieblessure verhinderde haar tot nu toe wedstrijden te spelen.

,,Ik heb iets meer dan tien minuten gespeeld, maar die hakten er wel in. Verder moet ik ook nog wennen aan de andere speelsters en hoe zij spelen. Hoofdzaak is dat ik eindelijk kan spelen. Het kan nog veel beter, maar dat kan ik de komende maanden laten zien. Het is nu vooral heel erg fijn weer op het veld te staan. De rest komt later.”

Naast Lafatan die goed was voor vier punten, viel vooral Yordi Kathmann op. Zij maakte 19 punten waarvan liefst zes driepunters.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport