De basketballers van Batouwe willen de eredivisie in.
Volledig scherm
De basketballers van Batouwe willen de eredivisie in.

Batouwe wil ook met mannenteam de eredivisie in

BEMMEL - Basketbalclub Batouwe wil komend seizoen ook met zijn mannenteam de eredivisie in. De vereniging uit Bemmel heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de Nederlandse basketbalbond (NBB).

De vrouwen van Batouwe komen al uit in de eredivisie, onder de naam Lekdetec.nl/Batouwe.

Het mannenteam van Batouwe speelt nu - als Dreamfields Dolphins - in de promotiedivisie, het op één na hoogste niveau. Het eredivisieteam moet deel gaan uitmaken van de Basketball Community Gelderland (BCG), een regionale basketbalorganisatie. Binnen de BCG werken meerdere clubs uit de regio samen, waaronder ook het Nijmeegse opleidingsinstituut Dragons.

De BCG krijgt van de basketbalbond tot 1 september de tijd aan alle eisen te voldoen. De organisatie wil op korte termijn een hoofdsponsor presenteren en beginnen met het vastleggen van spelers. De BCG is in gesprek met sporthal De Schaapskooi in Bemmel over de mogelijkheden om de hal klaar te maken voor de eredivisie.

Matthew Otten wordt naar alle waarschijnlijkheid de coach van het eredivisieteam. 

Wanneer de eredivisie komend seizoen van start gaat, is door de coronacrisis nog niet bekend. De Dutch Basketball League wil pas beginnen als er publiek bij de wedstrijden wordt toegestaan.

Regiosport