Voetbal
Volledig scherm
PREMIUM
Voetbal © pxhere

Behoedzaam sporten in de Betuwe: ‘Het was net jong vee dat lang binnen heeft gestaan en weer de wei in mag’

ELST/BEMMEL/HERVELD - De Betuwse sportclubs gingen de afgelopen weken weer open. Met looproutes, gesloten kantine en kleedkamers en materialen schoonmaken na elke training. Het voelde aan als een experiment.

Dat weer trainingen geven niet voor elke vereniging een makkelijke beslissing was, weet Pascal Schipperheyn, jeugdcoördinator bij Rugby Club Betuwe in Bemmel. ,,We hebben met alle trainers lang vergaderd. Het voelt een beetje als meedoen aan een experiment, terwijl de druk van buitenaf groot is om te starten. Iedereen wil graag weer sporten, maar is het veilig voor onze spelers en begeleiders?”

En dan de trainingen, voor jongeren boven de 12 met 1,5 meter afstand. Hoe geef je die vorm bij een contactsport als rugby? Ook de groep sporters onder de 12 jaar bleek lastig. ,,Als een 16-jarige door een botsing een bloedneus heeft redt hij zich wel. Maar hoe doe je dat met iemand van zes?”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport