Bemmel verliest tweede ‘promotie’ plaats door nederlaag bij Boxmeer

overzicht hockeyBoxmeer – De hockeyers van MHC Bemmel verloren zondag met 2-1 in en tegen Boxmeer en staan daardoor niet langer tweede in de derde klasse C. De Bemmelnaren - die door middel van de tweede plaats directe promotie naar de tweede klasse hopen af te dwingen - zagen het Vughtse MOP die plek innemen en hebben promotie daardoor niet meer in eigen hand.

Maarten Lelkens zette Bemmel aanvankelijk nog op een 1-0 voorsprong in Boxmeer. De Bemmelnaren kregen met een strafbal zelfs dé kans op de 2-0, maar die werd gemist. Boxmeer kantelde daarna de wedstrijd in hun voordeel: 2-1.

De hockeysters van HC Overbetuwe kunnen promotie naar de derde klasse zo goed als zeker uit hun hoofd zetten. De Elstersen speelden thuis met 1-1 gelijk tegen Dalfsen en zagen de achterstand op de Avanti en HCHN - de twee koplopers van de vierde klasse C - daardoor oplopen tot drie punten.

Omdat het doelsaldo van HC Overbetuwe (+8) veel minder is dan dat van Avanti (+31) en HCHN (+34), is het ondenkbaar dat de ploeg van coach Han Beekwilder - met nog twee wedstrijden te spelen - directe promotie nog kan bewerkstelligen.

Lotte Bus scoorde voor Overbetuwe.

Volledig scherm
Hockeysters van HC Overbetuwe vieren een treffer. © HC Overbetuwe/Remke Pieters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport