Volledig scherm
Rugby RC Bemmel - Wasps. © Fons Sluiter

Betuwse rugby-zonen kiezen voor Moederdag

BEMMEL - Het gevecht van de dag voor een aantal rugbyers van RC Betuwe was: ga ik de laatste wedstrijd van het seizoen rugbyen met mijn ploeg of vier ik Moederdag. Met als gevolg dat RC Betuwe gisteren met maar twaalf spelers afreisde naar Almelo voor de confrontatie met Big Bulls. Het werd prompt een nederlaag: 26-32. Omdat de Betuwse mannen drie spelers tekort kwamen, werden er drie geleend van de thuisploeg, later vier na nog een blessure.

,,We misten vier of vijf spelers vanwege moederdag. Onder wie onze topscorer Jesse Leijser. En zijn moeder was ook nog jarig”, legde Anton Berns uit. Ondanks de nederlaag werd RC Betuwe tweede in de vierde klasse Zuid en had daarmee kans op promotie omdat de twee beste nummers twee promoveren.

,,Dat zijn we niet geworden en we wilden ook niet promoveren. Daarvoor heb je een ruimere selectie nodig”, zei Berns, die samen met Dave Stevens (2) en een gastspeler van Big Bulls voor de Bemmelse tries zorgde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport