Volledig scherm
RKHVV won nipt van Woezik. Archieffoto Erik van t Hullenaar

Bos linkt RKHVV aan eredivisionist

HUISSEN - RKHVV-speelster Amy Bos heeft haar ploeg zaterdagavond bij de loting voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi gekoppeld aan de Velser eredivisionist Telstar. De 15-jarige middenveldster deed dat in de kantine van sportpark De Blauwenburcht, een dik half uur nadat de Huissensen ten koste van Woezik (2-1) de laatste zestien hadden bereikt.


De winst op de Wijchense koploper van de hoofdklasse B betekende voor RKHVV een lichtpunt aan het eind van een jaar dat zowel de gedeelde tweede plaats in de topklasse van afgelopen seizoen opleverde, als de huidige elfde positie na een slechte start van de lopende competitie.

Geen strafschop
RKHVV begon matig aan het duel uit de tweede ronde, dat onder lenteachtige omstandigheden werd gespeeld. Toch had de ploeg van coach Frans Koenen in de eerste helft op voorsprong moeten komen, maar scheidsrechter Hermse weigerde een strafschop toe te kennen toen Bos in de zestien onderuit werd gehaald.

Tweede helft
Niet lang na rust maakte Carolien Filippo alsnog de 1-0. RKHVV kon daar echter niet lang van genieten, want tien minuten later was het alweer gelijk via Bonita Theunissen. Kort daarna moest Diede Baghus met haar tweede gele kaart het veld verlaten.

Fout
Dat RKHVV toch won, had de ploeg in grote mate te danken aan geschutter in de Wijchense defensie. Filippo schoot, waarna de bal via een been van een Woezik-verdedigster bij keepster Lieke Wagenvoort kwam. Die twijfelde wat ze moest doen waardoor de bal tussen haar benen door in het doel verdween.


Opstelling RKHVV: Ashley Laurentzen; Anne Hendriks, Michelle van der Laan, Marieke Peters, Loïs van Daalen; Anke Elbers (Kelly de Poel), Diede Baghus, Amy Bos (Arte Brueren); Suus Daniëls, Carolien Filippo en Anne Maguire.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport