Volledig scherm
Johann Peters stopt na dit seizoen als coach van HV Huissen. © Fons Sluiter

Coach Johann Peters valt in bij HV Huissen, scoort en kondigt zijn vertrek aan

HUISSEN - Johann Peters neemt na dit seizoen afscheid van de handballers van hoofdklasser HV Huissen. Dat meldde de Arnhemse coach zondag na de met 27-14 (12-9) verloren wedstrijd tegen PSV in Eindhoven.

Als voornaamste reden geeft Peters op dat hij te weinig mogelijkheden ziet om met HV Huissen door te groeien. Het verlies tegen de Eindhovense koploper staat daar volgens Peters los van.

,,Ik heb namelijk al voor de kerst met het bestuur van Huissen daarover gesproken. Dat we tegen PSV verloren, had heel andere oorzaken. Ik miste vier spelers van wie drie vanwege blessures. We zaten zelfs zo krap dat ik zelf in de slotfase nog heb gespeeld en een doelpuntje vanaf zeven meter heb meegepikt.”

Stanleymes

Bij de Huissenaren heeft Joe-Joe Mennink last van zijn knie en kampt Joep Hoeve met een ontsteking aan de pees naar zijn enkel. ,,Het ergst is Mike Busser eraan toe”, vertelt Peters. ,,Die zijn we de rest van het seizoen kwijt. Hij schoot tijdens de vakantie uit met zijn stanleymes en blesseerde zijn hand.”

Naast Peters zelf kwam ook de gestopte Sander Nienhuis in actie tegen PSV en was Lars van Alst, die normaal in het tweede speelt, met vier doelpunten topscorer.

Regiosport