Volledig scherm
Coach Gertjan van der Linden vuurt zijn ploeg aan tijdens de play-offs om de landstitel. © Fons Sluiter

Coach Van der Linden vertrekt bij Batouwe

BEMMEL - Lekdetec.nl/Batouwe moet op zoek naar een nieuwe coach. De basketbalclub uit Bemmel en coach Gertjan van der Linden kwamen dinsdagavond in goed overleg tot overeenstemming om uit elkaar te gaan.

Hoewel Batouwe het voorbije seizoen beschouwde als een tussenjaar, wonnen de basketbalsters de Final Four en bereikten ze ook de finale van de play-offs om de landstitel.

,,Helaas hebben we de landstitel niet kunnen prolongeren”, zei Batouwe-voorzitter Kor de Jonge. ,,We hadden veel potentie, maar dat kwam er net in de finale niet uit. Dat lag zeker niet alleen aan Gertjan, maar wij vonden dat de klik tussen hem en het team er niet altijd was.”

'Iemand anders nodig'

Ook Van der Linden had voor zichzelf al besloten dat hij niet aan een nieuw seizoen in Bemmel zou beginnen. ,,Ik denk dat het team iemand anders nodig heeft. Ik heb door omstandigheden niet kunnen brengen wat ik wilde.”

Hij vervolgt: ,,Dat had onder andere te maken met de start van het seizoen waarin we met slechts vijf speelsters trainden, maar ook met de grote reisafstand. Die tien uur per week in de auto kon ik niet in de club steken. Daarbij zag ik dat mijn manier van coachen niet altijd bij het team paste, waardoor het op beslissende momenten niet ging zoals we wilden.”

,,Ik heb dit jaar echter mijn ziel en zaligheid aan de club gegeven. Dat zou volgend seizoen altijd minder zijn geworden vanwege mijn werkzaamheden bij de basketbalbond. En dat verdient de club niet”, aldus Van der Linden die deze zomer het WK met het nationale vrouwenrolstoelbasketbalteam speelt.

,,Het is alleen erg jammer dat we dit seizoen de hoofdprijs niet hebben gehaald. We hadden daar de speelsters voor, maar stuitten op een ploeg (Grasshoppers, red.) die als een eenheid acteerde. Daar moet Batouwe ook weer naar toewerken, alleen niet met mij.”

Snel op zoek

Volgens voorzitter De Jonge gaat Batouwe nu snel op zoek naar een nieuwe coach. ,,We hebben al wel wat ideeën, maar wilden absoluut eerst met Gertjan spreken voordat we iets zouden ondernemen. Nu willen we het echter wel snel oppakken. Onze eerste prioriteit is om de trainersstaf op orde te krijgen. En wat mij betreft is dat eerder een kwestie van weken dan van maanden.”

,,Dat laatste is ook vanwege de speelsters. We gaan ook met hen snel om de tafel en het is logisch dat ze dan willen weten wie ze als coach krijgen. We zijn ons bewust van de urgentie en zullen daar naar handelen”, aldus De Jonge.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport