Volledig scherm
De Amerikaanse Cornelia Fondren in actie voor Batouwe. © Gerard Burgers

Cornelia Fondren nog een jaar bij basketbalsters Batouwe

BEMMEL - Cornelia Fondren speelt ook komend seizoen voor Lekdetec.nl/Batouwe. De Amerikaanse basketbalster was afgelopen seizoen van grote waarde als spelverdeelster van de ploeg uit Bemmel.

"We hadden Cornelia een aanbieding gedaan en hebben vandaag gehoord dat ze een jaar gaat bijtekenen", meldde voorzitter Kor de Jonge van de Stichting Topbasketbal Lingewaard dinsdag opgetogen. "We zijn er heel blij mee, want ze had ook aanbiedingen uit landen die wat hoger in de pikorde staan dan Nederland."

De 24-jarige Fondren werd verkozen tot MVP (Most Valuable Player), beste speelster, van de Vrouwen Basketbal League van het seizoen 2017/2018. Batouwe bereikte de finale van de play-offs, maar verloor daarin van Grasshoppers uit Katwijk.

De verlengde verbintenis met Fondren vergoedt deels het vertrek van Rowie Jongeling, die voor Panthers uit Osnabrück heeft gekozen. "Rowie is niet zomaar te vervangen. We gaan nog wel op zoek naar een lange speelster", aldus De Jonge. "Het is de vraag of dat lukt. Maar we staan er hoe dan ook best goed voor. We zijn er in de breedte niet zwakker op geworden."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport