Volledig scherm
De rugbyers van RC Betuwe uit Bemmel komen vanavond bijeen om te praten over de matige opkomst. De ploeg moet steevast met te weinig spelers op pad. © Fons Sluiter

Crisisberaad bij rugbyers RC Betuwe in Bemmel: stoppen of doorgaan

BEMMEL - Bij de rugbyers van RC Betuwe wordt dinsdagavond een soort crisisberaad gehouden. De selectiespelers gaan met elkaar om de tafel om de vraag te bespreken: gaan we nog wel door dit seizoen?

De praatavond zou vrijdag al zijn, maar is verschoven naar dinsdag, na afloop van de training. Het voorbije weekend waren de rugbyers vrij. 

Als het aan speler en woordvoerder Anton Berns ligt niet, verandert er snel iets anders. Bij het laatste duel in de derde klasse Zuidoost kreeg RC Betuwe slechts tien van de benodigde vijftien spelers op de been. En zelfs vijftien is al krap: rugby is slopend en een paar wisselspelers erbij geen overbodige luxe.

In Oisterwijk boetseerde Berns wel een selectie van achttien spelers bij elkaar,  maar die was afkomstig van liefst vier clubs. Hij maakte zo optimaal gebruik van de rugbyregel dat bij te weinig mensen leentjebuur mag worden gespeeld bij andere clubs. Meestal gebeurt dat met de tegenstander, nu ook met twee aanwezige andere teams.

Naast RC Betuwe leverden ook opponent Oisterwijk Oysters, Black Bulls uit Overloon en The Ducks uit Boxtel spelers.

Strafpunten

,,Ik denk niet dat we dat zo gaan volhouden”, zei Berns, die zijn ploeg met een 66-0  nederlaag van het veld zag stappen. RC Betuwe won dit seizoen nog geen wedstrijd en kreeg al strafpunten wegens niet-opkomen. ,,Het was een mengelmoesje. Je probeert er nog wat van te maken, maar leuk is het niet, nee. Dit werkt niet.”

Na afloop in Oisterwijk werd besloten de koppen bij elkaar te steken. ,,We moeten nog achttien wedstrijden dit seizoen. Het is nog altijd leuk met het team op stap te gaan, maar niet met zo weinig mensen.”

Het regent wekelijks afzeggingen in Bemmel, met name bij uitwedstrijden. ,,We gaan kijken wat we hier aan moeten doen.”

Regiosport