Volledig scherm
De dammers van DC Lent speelden gelijk (10-10) tegen De Vaste Zet uit Geleen.

DC Lent komt in de breedte tekort

NIJVERDAL – DC Lent was in het openingsduel van de landelijke hoofdklasse niet opgewassen tegen Nijverdal. De Sallandse tegenstander toonde zich in de breedte sterker dan het Lentse tiental, dat weliswaar aan drie borden de winst pakte, maar ook aan vier borden naar verlies werd gespeeld.

Aan Lentse kant maakte Chris Roeleven, met winst op invaller Eric Eikenaar, een prima rentree in de hoofdmacht. Ook Maarten Nas pakte een invaller (Ronald Sempel) in. De derde winstpartij was van kopman Marco van Bronswijk, die tegen Ronny Koop een winnende doorbraakactie op het bord bracht.

Na het voorspelbare verlies van Van Willigen ging het ook aan de borden van Joppe Lemmen (tegen Rienk van Marle), Sander Spaans (Marinus Morsink) en Joop Geurts (Harrie Hoonhorst) mis. Lemmen trapte in een slagzet, Spaans liep zich stuk en Geurts vond in een mindere stelling niet de voortzetting naar de puntendeling.

Nijverdal-DC Lent 11-9: Ronny Koop-Marco van Bronswijk 0-2, Bill Neven-Eep van Manen 1-1, Artem Ivanov-Gert van Willigen 2-0, Ronald Sempel-Maarten Nas 0-2, Gerrit Boom-Roland de Rijke 1-1, Rienk van Marle-Joppe Lemmen 2-0, Marinus Morsink-Sander Spaans 2-0, Michel Koop-Rob Everts 1-1, Eric Eikenaar-Chris Roeleven 0-2, Harrie Hoonhorst-Joop Geurts 2-0.

Regiosport