Volledig scherm

De Helster beperkt schade na tegenslag

GRONINGEN - Tegenslag voor het gemengd tennisteam van ETV De Helster. Gisteren in het duel bij TAM haakte Romano Tatuhey al vroeg af met een blessure, waardoor de missie in Groningen al snel een onmogelijke bleek. De Elstenaren, nieuw in de eerste klasse, maakten niettemin indruk door de schade te beperken tot een 5-3 nederlaag.

Tatuhey had de eerste set van zijn enkelspel met 7-5 gewonnen en greep aan het begin van de tweede plotseling naar zijn hamstrings. Het was meteen klaar met Romano en daarmee ook voor de ploeg.

Want behalve het enkelspel moest Tatuhey ook het dubbelspel en de mix laten schieten. En omdat zijn partner Stefanie Post door knieproblemen nog steeds niet in staat is om te singelen, stond De Helster na drie kwartier spelen al op een 4-0 achterstand.

Dat er desondanks drie punten uit het duel werden gepeurd, dankte de ploeg aan Philip Pakebusch en Josanne van Bennekom. Die zijn wel okseltje fris en onderstreepten dat met overtuigende zeges in het enkelspel. Pakebusch in 6-0, 6-4, Van Bennekom in 7-6, 6-2. Het duo hengelde in de supertiebreak ook hun mixpartij binnen: 2-6, 6-3 en 10-6. Het vrouwendubbel van Post met Van Bennekom ging vrij kansloos verloren met 2-6, 3-6.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport