Volledig scherm
De start van het zwemmen bij de triatlon in Gendt. © Gerard Burgers

Diederik Scheltinga wint triatlon Gendt, ditmaal als vader

GENDT - Diederik Scheltinga heeft voor de derde keer de kwarttriatlon van Gendt op zijn naam geschreven. Voor het eerst deed hij dat als vader.

Scheltinga (32) werd tijdens de wedstrijd aangemoedigd door broer Evert, die komend weekend een hele triatlon afwerkt en daarom aan de kant bleef,  maar ook door zijn vrouw Bo en dochter Yfke.

Die laatste is pas zes weken oud en dat verandert veel voor Scheltinga. ,,Ik ben niet zo fit, met zo’n kleine erbij heb je toch een ander leven. Dat kon ik bij het NK al merken. Normaal eindig ik altijd wel op het podium, nu kwam ik er niet aan te pas.”

De geboren Huissenaar, nu woonachtig in Arnhem, kwam achter Tom Havekes als tweede uit het water, maar haalde de latere nummer twee snel in. ,,Na 7 kilometer had ik het gat al gedicht. Toen dacht ik ‘erop en erover’. Ik heb niet meer achterom gekeken. Mijn broertje Evert stond langs de kant en gaf de tijden door.”

Scheltinga doet niet mee aan het WK over drie weken in Denemarken. ,,Daar ben ik niet fit genoeg voor. Dan heeft het geen zin daar heen te gaan. Ik heb er niks te zoeken, dan ga ik daarvoor niet dagen van huis weg, en mijn vrouw alleen hier laten met ons dochtertje. In plaats van de WK doe ik de triatlon in Didam."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport