Volledig scherm
Sjors Poels van Dreamfields Dolphins doet een poging tegen Leiden © Fons Sluiter

Dolphins blijven op het goede spoor na zege op Lokomotief

BEMMEL – De basketballers van Dreamfields Dolphins hebben ook hun vijfde wedstrijd gewonnen. De Bemmelnaren waren zeker niet in topvorm, maar klopten zondagavond de kampioen van vorig jaar Lokomotief met 80-73. Dolphins en Grasshoppers zijn de enige twee teams in de promotiedivisie die nog zonder verlies zijn.

Hoewel de Rijswijkers niet op de volle inbreng van twee voormalige eredivisionisten kon rekenen, bleken ze een taaie ploeg. Dolphins nam drie keer een voorsprong van een punt of tien, maar even zo vaak kwam Lokomotief terug in de wedstrijd. Met nog anderhalve minuut op de klok leidden de gasten met 70-73.

Maar onder hoogspanning presteerden de Bemmelnaren op hun best. Sjors Poels, Keime Helfrich en Robin Simonis schoten hun ploeg toch nog naar de overwinning.

De beste schutters aan Bemmelse kant waren overigens Kaleb Warner met 17 en Sigo Jörissen met 16 punten. Helfrich (14), Lars Krooshof en Simonis met beiden 11 schoten ook dubbele cijfers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport