Volledig scherm
Keime Helfrich van Dreamfields Dolphins zoekt ruimte met een dribbel. © Fons Sluiter

Dolphins klimt naar tweede plaats

LEIDEN – De basketballers van Dreamfields Dolphins rijgen de overwinningen aaneen. In Leiden won de Bemmelse ploeg met 79-56 van de reserves van eredivisionist BV Leiden. Omdat Grasshoppers en CobraNova allebei verloren, klom Dolphins naar de tweede plaats.

De overwinning op Leiden was minder overtuigend dan de uitslag doet vermoeden. Na een behoorlijk eerste kwart, vielen de Bemmelnaren ver weg. In de rust stonden ze zelfs vijf punten achter: 36-31.

Maar in het derde kwart werden de arme Leidenaren volledig opgepeuzeld. Via een 27-0 run nam het Bemmelse team een forse voorsprong die in het vervolg alleen nog maar groter werd.

Keime Helfrich was goed voor 26 punten. Hij schoot 15 van zijn 15 vrije worpen raak. Ook Kay Biesters was met 16 punten en 5 onderscheppingen op dreef.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport