Volledig scherm
© Fons Sluiter

Dolphins loopt extra prijs mis

ZWOLLE – De basketballers van Dreamfields Dolphins hebben hun florissante seizoen niet van een extra kroontje kunnen voorzien. In de finale van de play-offs om het kampioenschap van de eerste divisie bleek Zeemacht zaterdag in Zwolle met 64-53 te sterk.

In de eerste twee kwarten speelden de Bemmelnaren nog op hoog niveau. De ploeg van coach Chris Stomp nam een voorsprong van zes punten, maar in de rust was de strijd nog perfect in evenwicht.

In het derde kwart sloeg de geroutineerde ploeg uit Den Helder een gaatje en dat kreeg de Bemmelse ploeg niet meer gedicht. De pijp bleek leeg en het schotpercentage zakte steeds verder weg. Stomp reageerde door al zijn bankspelers speeltijd te gunnen.

,,Nu balen we even”, zei Stomp. ,,Maar vanavond gaan we feest vieren. En dan zal wel boven komen drijven dat we een geweldig seizoen hebben gespeeld en volgend jaar voor het eerst in de clubhistorie in de promotiedivisie zullen spelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport