Volledig scherm
Hidde Roessink (rechts) in actie voor Dreamfields Dolphins. Hij verkast naar Dordrecht. © Kristian Giesen

Dolphins raakt talent Hidde Roessink kwijt aan eredivisieclub

BEMMEL - Dreamfields Dolphins moet de boer weer op. De Bemmelse basketbalclub uit de promotiedivisie had de selectie bijna op orde voor het komende seizoen, maar van de kern met spelers die zouden blijven, is Hidde Roessink alsnog afgevallen.

De jonge forward die komende maand 18 jaar wordt, vertrekt naar de nieuwe eredivisieclub, Dutch Windmills uit Dordrecht. Dat maakte de Dordrechtse vereniging op Twitter bekend.

Roessink speelde in de jeugd voor Arnhem Eagles en verkaste al snel naar de jeugdopleiding van Den Bosch. Daar verloor hij mede door blessures het plezier in zijn sport. Het afgelopen seizoen vond hij dat terug in Bemmel onder coach Chris Stomp.

Na een aarzelend begin groeide de 2.04 meter lange speler uit tot een vaste waarde. Aan het einde van het seizoen speelde Roessink een belangrijke rol in de geslaagde promotiestrijd van de Bemmelse ploeg.

Bij Dutch Windmills krijgt Roessink te maken met coach Geert Hammink. En deze oud-NBA-speler is weer bevriend met Stomp. Hammink geeft aan in zijn nopjes te zijn met zijn nieuwe aanwinst en hoopt van de lange schutter een volwaardige eredivisiespeler te kunnen maken.

,,Een maandje geleden ben ik door Geert Hammink benaderd”, licht Roessink toe. ,,Hij had aan het einde van het seizoen een aantal wedstrijden van ons bekeken. Ik kende hem al een beetje via Chris Stomp. En ik heb een jaar of vijf geleden nog wat trainingen van hem gehad. Hij kwam met een aanbod waar ik best lang over na heb moeten denken. Het was een lastige beslissing.”

,,Bij Batouwe heb ik het plezier in basketbal weer teruggekregen en ik had er op het laatst een vaste plek als starter. Die zekerheid valt weg bij Dutch Windmills. Maar ja, dat is wel weer een stapje hoger.”

Roessink zegt dat zijn beslissing vorig jaar om naar Bemmel te komen, een heel goede is geweest. ,,Het is een heel fijn en succesvol jaar geweest met promotie op het einde. En nu dan een overgang naar de eredivisie. Hopelijk wordt het komende seizoen net zo mooi.”

Dolphins trok eerder vier nieuwelingen aan: Lars Krooshof en Robin Simonis (TBG Dragons), Keime Helfich (Landstede Zwolle) en Maikel van Kol (Trajanum).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport