Volledig scherm
Een overtreding op Keime Helfrich (foto) van Dreamfields Dolphins vormde de aanleiding voor de volledig ontspoorde basketbalwedstrijd bij Almere Pioneers. © Fons Sluiter

Dolphins verwacht snelle actie tuchtcommissie basketbalbond na knokpartij, Biesters ontkent ‘slaan’

UPDATEALMERE – De wedstrijd tussen Almere Pioneers en Dreamfields Dolphins is zaterdag een minuut of drie voor het einde gestaakt, nadat er een massale vechtpartij was uitgebroken. De Bemmelse basketballers stonden op dat moment met 52-59 voor.

,,Drie minuten voor tijd maakten ze een afschuwelijke fout op Keime Helfrich. Zo een heb ik nog nooit gezien”, zei coach Chris Stomp va Dreamfields Dolphins. ,,Ik ben met toestemming naar Keime toe gegaan. Toen ik bij hem was, zag ik dat iedereen op het veld stond. Ik heb jongens met de vuist spelers van ons vol in het gezicht zien slaan. Het was verschrikkelijk.”

Slaan

,,De scheidsrechters hebben twee spelers van Almere een diskwalificerende fout gegeven en Kay Biesters van ons. Een van de scheidsrechters had hem zien slaan.”

Biesters zelf ontkent geslagen te hebben. ,,Ik lag op de grond en heb me afgeweerd. Ik moest wel. Misschien heeft een scheidsrechter dat als een slaande beweging gezien. Het verbaasde me wel.”

Het lot van de wedstrijd ligt nu in handen van de NBB. Bestuurslid Herm Timmermans wacht af: ,,We hebben alle spelers gesproken, want we zullen denk ik onze versie van het verhaal moeten schrijven. Ik verwacht snel te horen hoe het verdergaat.”

Final Four

Volledig scherm
Dreamfields-coach Chris Stomp, hier tegen Delft. © Fons Sluiter

Volgens de Bemmelse coach Chris Stomp waren de spelers van Almere grotendeels verantwoordelijk voor de knokpartij: ,,Almere had alleen nog een kans op de Final Four als ze met meer dan 32 punten zouden winnen. Dat zat er basketballend niet in. Kennelijk probeerden ze het daarom maar op een andere manier voor elkaar te krijgen.”

Het duel stond volgens Stomp al bol van irritatie.  ,,Voor de vechtpartij hadden zij al acht technische fouten opgelopen. En allemaal voor mekkeren, schelden, klagen en dat soort dingen. Drie minuten voor tijd maakten ze een afschuwelijke fout op Keime Helfrich. Zo een heb ik nog nooit gezien, zoals ik ook nog nooit zoveel technische fouten in een wedstrijd heb meegemaakt. Wij hadden er nul trouwens. Ik vind dat wij het heel goed en rustig gedaan hebben. Maar bij zoveel geweld kan je niet stil blijven zitten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport