Volledig scherm
Thomas Cremers (tweede van rechts) in actie tijdens het WK duatlon in Odense. © DG

Duatleet Thomas Cremers grijpt na kramp net naast medaille

ODENSE - Thomas Cremers kijkt met een goed gevoel terug op zijn debuut op het wereldkampioenschap duatlon in de beloftencategorie (onder 23). De Elstenaar (19) eindigde vrijdag bij het WK in het Deense Odense als vierde, zestien seconden achter de 'bronzen' Nijmegenaar Wesley Mols.

Ondanks het nipt mislopen van een medaille toonde Cremers zich tevreden. ,,Een prima debuut. Zeker met de wetenschap dat ik nog vier jaar te gaan heb in de beloftencategorie.’’

Kramp

Cremers had na 9,5 kilometer rennen en 37,8 kilometer fietsen een voorsprong van vier seconden op Mols, maar moest zijn derde positie afstaan op het afsluitende hardlooponderdeel van 4,5 kilometer. Mede omdat hij tijdens het fietsonderdeel en het laatste looponderdeel geplaagd werd door kramp.

,,Daardoor kon Wesley over mij heen komen. Even later kon ik nog wat tijd terugpakken, maar het gat was al te groot. Jammer van die kramp, want ik voelde me sterk.’’

De Elstenaar maakt een spectaculaire ontwikkeling door. Vorig jaar deed hij op het wereldkampioenschap nog mee in de juniorencategorie waar hij brons veroverde. Dit jaar werkte hij zijn WK als belofte al af tussen de elite-mannen. Overall finishte Nederlands kampioen Cremers in die race op een 23ste positie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport