Volledig scherm
© William Moore

DV Huissen neemt voorsprong op concurrentie

HUISSEN – DV Huissen neemt in de titelrace met DTC al vroeg een kleine voorsprong. Zelf wonnen de Huissense dammers zaterdag afgetekend van DES uit Lunteren (13-7) terwijl de belangrijkste concurrent uit Drenthe het eerste punt inleverde tegen Apeldoorn: 10-10.

DV Huissen leverde in het thuisduel met nieuwkomer DES vier winstpartijen af. Alleen de uitslag van Pepijn van den Brink was een tegenvaller. De jongste Huissen-speler raakte tegen Arwin Lammers een schijf achterop en miste in de beslissende fase de kans met een extra offer de remise te pakken.

Intussen had Jos Stokkel de buit al binnen. Zijn opponent Ronald van de Beek vroeg te veel van zijn stand en werd vakkundig weggetikt. Johan Krajenbrink (tegen problemist Arjen Timmer) en Gérard Jansen (tegen Erwin van Hierden) oefenden stevig druk uit. Het bleek niet doorslaggevend.

Alexander Baljakin was strategisch veel te sterk voor Mark Sanders. Geert van Aalten had een schijfoffer beter doorgerekend dan Arno Bos en werkte het eindspel winnend af. Fred de Koning rondde tegen de Lunterense jeugdspeler Stijn Overeem zijn plusschijf behendig af.

Guntis Valneris kwam aan bord 1 tegen Aldert van Eck niet door de verdediging: remise. Dat was ook het resultaat van Yuriy Lagoda tegen Harmjan Lammers en Joost Hendriksen tegen Henk Klarenbeek.

DV Huissen-DES 13-7: Guntis Valneris-Aldert van Eck 1-1, Yuriy Lagoda-Harmjan Lammers 1-1, Jos Stokkel-Ronald van de Beek 2-0, Gérard Jansen-Erwin van Hierden 1-1, Pepijn van den Brink-Arwin Lammers 0-2, Geert van Aalten-Arno Bos 2-0, Fred de Koning-Stijn Overeem 2-0, Joost Hendriksen-Henk Klarenbeek 1-1, Alexander Baljakin-Mark Sanders 2-0, Johan Krajenbrink-Arjen Timmer 1-1.

Regiosport