Volledig scherm

DV Huissen wint ondanks missen Valneris

WESTERHAAR - Ondanks het gemis van de vertraagde Guntis Valneris is DV Huissen de start van de competitie in de ereklasse zonder kleerscheuren doorgekomen. Met de inderhaast opgetrommelde Dirk Joosten als invaller werd Westerhaar zaterdag met 11-9 verslagen.

DV Huissen begon de reis naar Westerhaar met een zware tegenvaller. Guntis Valneris, de sterkste speler van de ploeg, moest vanuit zijn thuisland Letland komen, maar belde dat hij op zijn vliegreis vanaf Riga zoveel vertraging had opgelopen, dat het hem niet zou lukken tijdig de speelzaal in Westerhaar te bereiken.

Pepijn van den Brink was van grote waarde. Hij weerlegde aan bord 2 de partijopzet van Herman Hilberink met uitgekiend tegenspel en bekroonde dat met een daverende afsluitende slagzet. De Huissense voorsprong ging verloren toen Jos Stokkel aan bord 3 moest buigen voor supergrootmeester Vadim Virny. De strijd bleef hierna lang in evenwicht. Remise was er onder andere voor invaller Joosten aan bord 1 tegen Edwin Twiest.

Bij de 9-9 tussenstand richtten alle ogen zich op Johan Krajenbrink, die aan het enige resterende bord 5 tegen de grillige Jan van Dijk via aanvallende impulsen een goede uitgangspositie had bereikt. Dat leidde tot een overmachtseindspel waarin hij na 71 zetten de partij- en teamwinst opstreek.

Westerhaar-DV Huissen 9-11: Edwin Twiest-Dirk Joosten 1-1, Herman Hilberink-Pepijn van den Brink 0-2, Vadim Virny-Jos Stokkel 2-0, Bert Aalberts-Yuriy Lagoda 1-1, Jan van Dijk-Johan Krajenbrink 0-2, Marino Barkel-Gérard Jansen 1-1, Yuen Wong-Joost Hendriksen 1-1, Gerbrand Hessing-Fred de Koning 1-1, Odin Mol-Geert van Aalten 1-1, Gil Salomé-Alexander Baljakin 1-1.

Regiosport