Volledig scherm
Stefan Nab en Shanna de Cortie in actie tijdens een van de competiteduels van De Helster, die nog wel doorgingen. © Erik van 't Hullenaar

Eerste tennisteam van De Helster loopt leeg

ELST - Stefan Nab en Shanna de Cortie vertrekken bij ETV De Helster. Een totale leegloop dreigt voor het eerste team van de tennisclub uit Elst.

,,Ik heb er geen vertrouwen in dat het nog goed komt. Daarom heb ik het bestuur aangegeven dat ik volgend seizoen niet meer voor het eerste uit zal komen”, verklaart voormalig teamcaptain Stefan Nab (30).

De club uit Elst kon dit seizoen in de eerste klasse door blessures geen volledig en representatief team op de been brengen. De tennisbond KNLTB strafte het team vanwege het ‘in zeer ernstige mate verstoren van de competitie’ zwaar: een boete, verwijdering uit de competitie en dus degradatie.

Shanna de Cortie (26) heeft eveneens haar vertrek aangekondigd. ,,Ik zie hier geen toekomst. Ik wil minimaal eerste klasse spelen en misschien wel hoofdklasse. Balen dat ik nu weer op zoek moet naar een nieuw team.’’

Volgens voorzitter Coos van der Togt van De Helster is er nog hoop: ,,Dat er geen eerste team meer is, is een te vroege conclusie. Het is nu juni en we hebben onszelf tot augustus de tijd gegeven voor een oplossing.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport