Kay Biesters legt - op deze archieffoto - aan voor een driepunter voor Dreamfields Dolphins tegen Almere.
Volledig scherm
Kay Biesters legt - op deze archieffoto - aan voor een driepunter voor Dreamfields Dolphins tegen Almere. © Fons Sluiter

Einde carrière voor Kay Biesters (29) van Dolphins, basketballer licht ploeggenoten voor duel in

BEMMEL - De basketballers van Dreamfields Dolphins wonnen ondanks een dramatische eerste helft met 84-61 van Groene Uilen uit Groningen. Maar kort voor de wedstrijd kreeg de selectie te horen dat voormalig eredivisiespeler Kay Biesters moet stoppen met de topsport. Zijn knie laat het niet meer toe.

Biesters is pas 29 jaar en de enige Bemmelse jongen van het team. De 1.95 meter lange betuwnaar speelde tussen 2013 en 2015 eredivisie voor Matrixx Magixx in Nijmegen. Biesters staat bekend als een  zeer goede verdediger en teamspeler met veel energie..

Mogelijk verklaart zijn aankondiging de mindere dag van de Bemmelnaren. Want in de eerste helft lukte er aanvallend bar weinig: 37-38. Na de pauze werd het wat beter al bleef het schotpercentage naar de huidige Bemmelse maatstaven matig. Kaleb Warner was de uitzondering op de regel. Hij was goed voor zeven driepunters en 30 punten totaal.

Naast Warner haalden Keime Helfrich (18), Sjors Poels (15) en Sigo Jörissen (13) de dubbele cijfers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport