Volledig scherm
archieffoto

Elster Toren op plek gezet

NIJMEGEN - De schakers van De Elster Toren zijn door UVS3 hardhandig op hun plaats gezet. Het duel bij de Nijmeegse kampioenskandidaat van de eerste klasse ging met 6-2 verloren en dat was niet eens geflatteerd. De Elstenaren, met titelaspiraties aan het seizoen begonnen, zijn ondertussen niet meer dan middenmoter.

Invaller Rob Knuiman opende het bal nog met een uitstekende remise aan het topbord tegen Pepijn van Erp. Daarna ging het mis. Een snelle nederlaag van Marc Groenhuis was een voorbode van een zware avond. De Elster speler verwisselde tegen Ivar Heine twee zetten en kon eigenlijk meteen stoppen.

De Elster Toren kwam vervolgens op verschillende borden in zwaar weer. Het duurde echter tot ruim in het vierde speeluur voordat er weer beslissingen vielen. Stefàn Brouwers vocht lang om een nadeel in het eindspel binnen de remisemarges te houden. Opponent Wouter Dinjens vond echter toch een winstweg.

Er was nog wat hoop op een goed resultaat bij Wiely Martens die na een agressieve openingsopzet kansen kreeg tegen Marcel Verstappen. Gebrek aan bedenktijd brak hem uiteindelijk op. Hans Polman verspeelde tegen Jasper van Dalen een kwaliteit en Martin Weijsenfeld koos tegen Thomas Willemsen niet de veiligste haven voor zijn koning.

Weer twee nederlagen rijker zorgde John Remmerts met een zege op Onno Marres voor de eretreffer. John van Ginkel speelde een degelijke remise tegen Erik van Oosterhout.

UVS 3-Elster Toren 6-2: 1. Pepijn van Erp-Rob Knuiman ½-½, 2. Wouter Dinjens-Stefàn Brouwers 1-0, 3. Ivar Heine-Marc Groenhuis 1-0, 4. Thomas Willemsen-Martin Weijsenfeld 1-0, 5. Jasper van Dalen-Hans Polman 1-0, 6. Onno Marres-John Remmerts 0-1, 7. Marcel Verstappen-Wiely Martens 1-0, 8. Erik van Oosterhout-John van Ginkel ½-½.

Regiosport