Volledig scherm
© Thinkstock

ETV De Helster weet niet te winnen bij debuut in eerste klasse

BILTHOVEN - In de eerste klasse heeft ETC De Helster gisteren een minimale nederlaag geleden bij TC Bilthoven: 5-3. Daar had meer in gezeten: in drie van de vijf verloren partijen trokken de Elstenaren in de beslissende derde set aan het kortste eind.

De Helster stapte in Bilthoven zonder de geopereerde Jelmer Maurick de baan op. Hij werd vervangen door de Duitse reserve Philip Pakedusch, die met 7-6 en 6-1 een makkelijke zege boekte in het enkelspel. Stefanie Post gaf haar single al na 1 game gewonnen. Zij kampt met de naweeën van een knie-operatie en spaarde zich zo voor de mix en het dubbelspel.

Het tweede Elster punt kwam van het racket van Josanne van Bennekom (6-3, 6-2) en ook haar mix met Pakedusch leverde De Helster winst op: 6-1, 6-1.

Het was het 3de en laatste punt van de middag voor ETV De Helster dat Romano Tatuhey in het enkelspel pas laat zag buigen tegen de Belgische prof Dennis Mertens: 6-4, 4-6, 3-6. Tatuhey sneuvelde met Pakedusch aan zijn zijde ook in het dubbelspel (twee keer 4-6) en in het gemengd dubbelspel met zijn levenspartner en aanstaande vrouw Post: 3-6, 7-6 en 6-7. Eerder hadden Post en Van Bennekom hun dubbelspel al met miniem verschil aan de opponent uit Bilthoven moeten laten: 7-6, 3-6 en 6-7. Tot afgrijzen van Schreurs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport