Volledig scherm
Lekdetec.nl/Batouwe-speelster Lisanne de Jonge (links, archieffoto). © Fons Sluiter

Geen knieoperatie; Lisanne de Jonge weer inzetbaar bij Batouwe

De basketbalsters van Lekdetec.nl/Batouwe zijn zaterdag op volle sterkte voor de topper in Landsmeer tegen Loon Lions. Nadat Dilara Lafatan al eerder fit werd verklaard, kan coach Daan de Heus ook beschikken over Lisanne de Jonge.

De forward kampt met een scheurtje in de meniscus in haar linkerknie, maar heeft de afgelopen weken met de fysiotherapeut hard gewerkt om speelklaar te zijn, verklaarde De Jonge zelf. ,,Er is eerst gekeken of een operatie niet beter was, maar dat kon niet zonder een stukje van meniscus af te knippen. Het probleem is namelijk dat het een hele lastige plek zit waardoor het niet kan worden gehecht.”

De 24 jarige De Jonge, die een verleden heeft met knieblessures, beseft dat ze een risico neemt, maar heeft ook vertrouwen in de aanpak van de fysiotherapeut. ,,Ik ben nu vooral bezig mijn bovenbeenspieren zo te trainen dat die de klappen opvangen, in plaats van de knie”

,,Ik besef maar al te goed dat dit een zwakke plek van mij zal blijven, maar wil er in de wedstrijden verder niet te veel bij stil staan. Spelen met angst werkt niet voor mij. We gaan er dus vol voor tegen Lions.”

Regiosport