Volledig scherm
Xanthos, hier op archieffoto in de verdediging, pakte dinsdagavond Germini met 3-1. © Fons Sluiter

Gemini ziet bloedend af in Betuwse volleybalkraker met Xanthos

VolleybalZETTEN - De twee hoogst spelende volleybalteams van de Betuwe troffen elkaar elkaar gisteravond voor een volgepakte tribune in de Zettense Wanmolen. Thuisploeg Xanthos toonde zich in vier sets sterker dan Gemini: 3-1.

,,Na twee sets vechten viel alles bij ons weer eens op z’n plek”, sprak aanvoerder Edwin van de Haar, die met Xanthos de laatste drie wedstrijden in de derde divisie verloor en vorige week uit de beker werd gewipt. ,,Na de laatste nederlaag hebben we bij elkaar gezeten, afgesproken elkaar meer te helpen en echt als team te spelen. Dat werkte goed!”

Twee sets bleef Gemini bij (25-22 en 21-25), daarna liep Xanthos uit: 25-19 en 25-11. ,,In de derde set haalde Aron (Geluk, red.) zijn knie open. Het bleef ondanks pleisters en tape maar bloeden, dat was uiteindelijk het kantelpunt”, vond Gemini-coach Steffan Hebbink, die na de absentie van Niels van den Brakel (ziek) en Djuri Wien (net vader geworden) nu Aron Geluk noodgedwongen moest wisselen.

Xanthos profiteerde van de blessurebehandeling en afgenomen aanvalskracht bij Gemini. ,,We hebben de puntjes op de i gezet, serverend nog meer hun zwakke plekken opgezocht en doorgedrukt”, zei Van de Haar, die genoot van de overwinning. ,,We kennen die jongens van de laatste jaren en veel oefenpotjes. Extra lekker om in de competitie te winnen!”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport