Wielrenner Arvid de Kleijn op archiefbeeld tijdens de Druivenkoers, 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Wielrenner Arvid de Kleijn op archiefbeeld tijdens de Druivenkoers, 2019. © BELGA

Grotemannensprinten voor Arvid de Kleijn

HERVELD/MURCIA - Vanuit het zuidoosten van Spanje meldt Hervelder Arvid de Kleijn zich opgewekt aan de telefoon. De 25-jarige wielrenner staat in Murcia met zijn eerste koers als professional in de benen te genieten van het uitzicht in de Spaanse zon. „Ik heb nu een paar dagen vakantie maar ga toch een uurtje of anderhalf lekker de fiets op”, vertelt hij in de ochtend. „De monteur staat nu aan mijn fiets te sleutelen, dan kan ik zo op pad.”

Er is veel veranderd in het leven van De Kleijn. De afgelopen jaren was het sappelen voor de sprinter. Maar na een overtuigend seizoen voor de bescheiden Metec-TKH-ploeg volgde eind 2019 de beloning met een profcontract bij het procontinentale Riwal-Readynez Cycling Team. In Saoedi-Arabië reed hij vorige week een buitengewoon succesvolle eerste wielerronde met de Deense formatie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport