Volledig scherm
Fred Wieland instrueert Myke Vermeulen van HV Angeren in de ‘kampioenswedstrijd’tegen HV Huissen. De Angerense ploeg werd tweede achter Huissen maar krijgt nu plots een herkansing op promotie (zonder de vertrokken coach). © Fons Sluiter

Handbalsters Angeren krijgen plots promotieduel, (ex)-coach leest het op Facebook

ANGEREN/ARNHEM Het seizoen is al twee maanden voorbij, maar krijgt voor de handbalsters van HV Angeren een onverwacht staartje. Zij spelen zaterdag een extra promotieduel om een plaats in de eerste klasse. Dat geldt niet voor (ex)-coach Fred Wieland.

Een onverwachte surprise, zegt voorzitter Paul Visser van HV Angeren. ,,Wij kregen een mail dat er een extra plaats vrijkwam in de eerste klasse, waardoor drie teams die tweede waren geworden in hun klasse om promotie kunnen strijden. Uiteindelijk bleven er twee teams over dus wordt het één wedstrijd, komende zaterdag.”

Dan spelen de oranjehemden - tweede in de klasse 2B achter kampioen en aartsrivaal HV Huissen - tegen Dalfsen 2. Die ploeg uit Overijssel werd tweede in de tweede klasse A. Het duel is op neutraal terrein; om 19.00 uur in sporthal Jachtlust in Twello.

Saillant detail: de trainer/coach waarmee de Angerense handbalsters tweede werden afgelopen seizoen, Fred Wieland, zit zaterdag niet op de bank. ,,Ik weet van niks”, zegt hij. ,,Op zich wel jammer. Hadden ze me best mogen vertellen. Apart om dit via Facebook te moeten vernemen. Maar ik wens het team wel veel succes.”

Wieland stapt deze zomer na twee seizoenen over naar DFS Arnhem. Voorzitter Visser: ,,Het ging allemaal zo snel dat ik er niet aan heb gedacht Fred te informeren.”

Hij vindt het ‘vanzelfsprekend’ dat de nieuwe trainer Ivo Verlangen zaterdag op de bank zit: ,,Met hem zijn we eind april al gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Middels een toernooi en diverse trainingen en oefenwedstrijden. Nu komt dit opeens op ons pad, wat niemand verwacht had. Dan is het logisch Ivo zijn werk te laten doen. Wij hadden ook al officieel afscheid genomen van Fred.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport