Volledig scherm
De handbalsters van HV Angeren promoveren omdat DFS Arnhem - hier de tegenstander vorig seizoen - geen tweede team op de been kon brengen. © Fons Sluiter, Huissen

Handbalsters Angeren ‘pakken’ derde kans en promoveren alsnog

ANGEREN Het vrouwenteam van HV Angeren is alsnog gepromoveerd naar de eerste klasse. Een gevalletje van drie maal is scheepsrecht. In de reguliere competitie van de tweede klasse B eindigden de door Fred Wieland geleide handbalsters als tweede, achter kampioen en aartsrivaal HV Huissen. Wieland vertrok naar het eerste vrouwenteam van DFS in Arnhem.

Angeren kreeg begin juni van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) alsnog een kans om te promoveren naar de eerste klasse, omdat er een plek was vrijgekomen. Met de nieuwe trainer Ivo Verlangen op de bank ging het promotieduel op zaterdag 8 juni tegen de andere gegadigde, Dalfsen 2, echter ruim verloren.

En nu is het stapje hogerop alsnog gelukt, vanwege het terugtrekken van DFS 2. Het NHV vroeg Angeren afgelopen vrijdag per mail of het die plek wilde innemen, aldus Verlangen.

Die er blij aan toevoegt: ,,En daar hebben we na kort overleg met bestuur en technische commissie volmondig ja op gezegd. Het moet nog wel bevestigd worden door de bond, maar ja komend seizoen spelen we dus in de eerste klasse. Dat stond al in ons plan, maar dat is nu versneld gelukt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport