Volledig scherm
Ook de hockeysters van Bemmel beginnen zondag weer aan de competitie. © Flip Franssen

HC Overbetuwe bereikt mijlpaal in clubgeschiedenis; 'fantastisch voor de club'

Opening hockeyseizoenElst – Een mijlpaal voor Hockeyclub Overbetuwe is deze zondag aanstaande. De Elster club komt dan tegelijkertijd met het eerste heren- en damesteam uit in de standaard vierde klasse. Een gegeven dat in de 11-jarige clubhistorie nog niet eerder voorkwam.

“Het is fantastisch voor de club dat we dit nu kunnen realiseren”, vindt Han Beekwilder, die deze zomer het stokje overnam van Paul van de Geyn als coach van dames 1.

“Als provincieclub die nog niet zo lang bestaat moeten we het hebben van clubmensen, die zich verbonden voelen aan de vereniging en vanuit de jeugd door willen stromen naar de senioren. Dat is de afgelopen elf jaar zo nu en dan al eens gebeurd, maar dit is de eerste keer dat het bij de mannen en vrouwen tegelijkertijd lukt.”

Beekwilder werd door HCOB gevonden binnen de eigen vereniging, waar hij al jaren als actief lid te vinden is. De 51-jarige Elstenaar is tevens vader van dochter Meike Beekwilder, die dit seizoen het doel zal verdedigen voor Overbetuwe in de vierde klasse C.

Bij de Overbetuwse mannen blijft Marc Willemsen aan het roer. De 42-jarige Huissenaar greep afgelopen seizoen met de Elstenaren het kampioenschap in de reserve tweede klasse en krijgt nu de kans dat succes in de reguliere bondscompetitie (vierde klasse B) voort te zetten.

“We hebben de ploeg grotendeels intact gehouden, dus dat is zeer positief”, constateert Willemsen. “Toch is het afwachten wat dit seizoen ons gaat brengen. De standaard klasse is nieuw voor ons. We gaan er vol goede moed in en kijken wel waar het schip strandt.”

Ook de Bemmelse hockeymannen en -vrouwen trappen zondag het seizoen weer af in respectievelijk de derde klasse C en de derde klasse D. De coaching staf blijft hierin onveranderd, met Olaf Heskes (Heren 1) en Eric-Jan Anneveld (Dames 1) als eindverantwoordelijken.

Programma zondag 9 september:

Mannen

Venray-MHC Bemmel

Overbetuwe-Wijchen

Vrouwen

Haackey-MHC Bemmel

Overbetuwe-Drienerlo

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport