Volledig scherm
HCOB 'zelfredzaam'. © Fons Sluiter

HC Overbetuwe doet het zonder coach: ‘heel jammer, maar het is zoals het is’

HC Overbetuwe is er niet in geslaagd om coaches te vinden voor het eerste mannen- en vrouwenteam. De Elster hockeyclub start morgen de veldcompetitie noodgedwongen zonder trainers langs de lijn.

,,Het is heel jammer, maar het is zoals het is", reageert Marc Willemsen, technisch manager bij HCOB.

Quote

Het geld dat er is hebben we nu geïnvesteerd in het opleiden van eigen trainers.

Marc Willemsen, Technisch Manager HCOB

,,,We hebben een beperkt budget en het geld dat er is hebben we nu geïnvesteerd in het opleiden van eigen trainers. Daardoor blijft er geen geld over om betaalde trainers voor de eerste elftallen aan te stellen. Dat is een bewuste financiële keuze van de club. Er zijn helaas geen mensen binnen de club die de zin, tijd of kunde hebben om het op te pakken.”

Willemsen stond vorig jaar nog zelf voor de groep bij de mannen en blijft dat nog wel deels doen.

Quote

Op zondag staan ze er alleen voor. Gelukkig pakken de spelers dat hartstikke goed op met elkaar.

Marc Willemsen, Technisch Manager HCOB

Willemsen: ,,Ik train ze één keer per week en geef ze oefeningen mee die ze op de andere training zelf uitvoeren. Bij de dames gebeurt hetzelfde, alleen dan door trainer Arjan van Zanen. Op zondag staan ze er alleen voor. Gelukkig pakken de spelers dat hartstikke goed op met elkaar.”

De Overbetuwse mannen treffen zondag in de vierde klasse D Twente in Hengelo (14.45 uur). De Elster vrouwen starten het seizoen in de vierde klasse C pas volgende week tegen Berlicum.

Dubbel debuut in tweede klasse

De Bemmelse hockeyteams maken zich op voor hun debuut in de tweede klasse. Beide ploegen hebben een nieuwe coach. Bij de vrouwen heeft Mark Schaap Eric-Jan Anneveld vervangen, bij de mannen is Pierre Regnault - vorig jaar Arnhemsche - opvolger van Olaf Heskes. De hockeysters beginnen zondag met de derby tegen HCM (12.45 uur), de mannen ontvangen Nuenen om 14.45 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport