Volledig scherm
Linda Mekkelholt van HV Huissen, eerder dit seizoen. © Fons Sluiter

Huissense handbalsters slepen gelijkspel uit het vuur, koploper te sterk voor HV Angeren

De handbalsters van HV Huissen sleepten er zaterdag in eigen huis een 17-17 (9-11) gelijkspel tegen het hoger aangeslagen Groessen/Loo uit het vuur. De eersteklasser stond de hele wedstrijd achter, maar haalde toch een puntje door een benutte zeven meter van Loes Janssen in de laatste minuut.

,,Dit is een bonuspunt voor ons. Hier hadden we niet op gerekend, maar we stegen regelmatig boven ons zelf uit. Alles klopte. Het was een echte teamprestatie, al was onze keepster Sascha Abbenhuis in topvorm. Zij sleepte er ons verschillende keren doorheen”, aldus teammanager Patricia Willemsen.

De handbalsters van HV Angeren verloren in en tegen Heeten met 39-25 (17-13). Ondanks het grote verschil tegen de koploper van de eerste klasse, was de sfeer bij de ploeg van coach Ivo Verlangen optimistisch.

,,De wedstrijd was leuker dan de stand doet vermoeden”, legde Verlangen uit. ,,We spelen namelijk steeds meer zoals ik het graag wil zien. Niet afwachtend in de verdediging, maar gelijk de bal proberen te veroveren. Wanneer we dat ook tegen de andere tegenstanders laten zien, zullen de punten ook wel komen. Daar ben ik van overtuigd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport